dilluns, 8 d’octubre del 2012

Quan creies que jo no estava mirant...


Hi ha moltes maneres d'educar...


Podem educar PARLANT; amb converses que ajudin a reflexionar, recapacitar o entendre; amb xerrades constructives que ajuden a créixer com a persona.

Podem educar SERMONEJANT; fent adonar a l'altre d'allò que creiem que fa malament; renyant-lo i fent-lo sentir avergonyit dels seus actes, fent-lo sentir petit i trist.

Podem educar PREMIANT; aplaudint tot allò que ens agrada; recompensant allò que creiem que ha fet bé afavorint així, que l'altra persona repeteixi aquella acció una i altra vegada buscant sentir-se reconfortada, estimada i valorada.

Podem educar CASTIGANT; reprimint físicament allò que ens sembla que no és correcte; privant a l'altre d'algun plaer o forçar-lo a fer quelcom desagradable o feixuc.

Podem educar FENT; actuant conseqüentment amb els nostres principis i SENT coherents als nostres valors. sent honestos, sincers i transparents; sent forts, valents i lluitadors; sent respectuosos, estimant i valorant el potencial de cada individu. Podem educar fent honestament i sense ferir.

Carla Badia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada